16 Aralık 2011 Cuma

ENGİNAR DOLMASI


Ege – Akdeniz yöresi
İlkbahar – yaz dönemi
4 Kişi için malzemeler:
  • 4 adet orta boy temizlenmiş enginar
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağı dolusu bezelye
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 fincan natürel sızma zeytinyağı
  • 1 adet portakalın suyu
  • ½  limonun suyu
  • 4 dal dereotu
  • 1 fincan ılık su
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet küp şeker

Hazırlanışı:
  • Patates ve havuçlar kabukları soyulup bezelye boyuna yakın büyüklükte küp şeklinde doğranır
  • Geniş bir tencereye zeytinyağı dökülüp, sırasıyla havuç, patates, bezelye ve enginarlar birer dakika arayla zeytinyağında küp şeker ile sotelenir.
  • Limon suyu, portakal suyu, ılık su bir kaba alınarak üzerine tuz ve un eklenip karıştırılır.
  • Karışım tavaya sebzelerin üzerine dökülüp kaynayınca tencerenin altı iyice kısılıp 20-25 dakika pişirilir.
  • Enginarlar servis tabağına çukur yeri üste gelecek şekilde dizilip, garnitürü üzerlerine suyu ile pay edilip üzerine kıyılmış dereotu serpilerek servis edilir.
  • Derleyen: Zafer Kayrak
    Fotoğraf: Yusuf Karabacak

2 yorum:

Adsız dedi ki...

afiyet olsun

Ayşe dedi ki...

zafer yapsa da yesek:)