İlkbahar
– yaz dönemi
4
Kişi için malzemeler:
- 4 adet orta boy
temizlenmiş enginar
- 1 adet orta boy
patates
- 1 çay bardağı dolusu
bezelye
- 2 adet orta boy
havuç
- 1 fincan natürel
sızma zeytinyağı
- 1 adet portakalın
suyu
- ½ limonun suyu
- 4 dal dereotu
- 1 fincan ılık su
- 1 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet küp şeker
Hazırlanışı:
- Patates ve havuçlar
kabukları soyulup bezelye boyuna yakın büyüklükte küp şeklinde doğranır
- Geniş bir tencereye
zeytinyağı dökülüp, sırasıyla havuç, patates, bezelye ve enginarlar birer
dakika arayla zeytinyağında küp şeker ile sotelenir.
- Limon suyu, portakal
suyu, ılık su bir kaba alınarak üzerine tuz ve un eklenip karıştırılır.
- Karışım tavaya sebzelerin üzerine dökülüp kaynayınca tencerenin altı iyice kısılıp 20-25 dakika pişirilir.
- Enginarlar servis tabağına çukur yeri üste gelecek şekilde dizilip, garnitürü üzerlerine suyu ile pay edilip üzerine kıyılmış dereotu serpilerek servis edilir.
Derleyen: Zafer Kayrak
Fotoğraf:
Yusuf Karabacak
2 yorum:
afiyet olsun
zafer yapsa da yesek:)
Yorum Gönder