YOĞURTLU MEZELER

Soğuk mezelerin en geniş listesine sahip yoğurtlu meze tarifleri burada:

KABAK EZMESİ:

Ege yöresi
Yaz – sonbahar dönemi
4 kişi için malzemeler:
  • 2 adet kabak (200 gr) tercihen Girit kabağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 bardak süzme yoğurt
  • 1 fincan dövülmüş ceviz
  • 1 fincan natürel sızma zeytinyağı
  • 3 dal dereotu
Hazırlanışı:
  • Kabaklar temizlenip rendenin kalın tarafında rendelenir.
  • Kabaklar kısık ateşte, küçük bir tavanın suyunu çekinceye kadar pişirilir.
  • Suyu tamamen çektiğinde zeytinyağı ilave edilip 3 dakika sotelenir.
  • Sarımsaklar dövülür, dereotu ince kıyılır.
  • Tüm malzemeler bir kapta iyice karıştırılıp servis edilir.

Derleyen: Zafer Kayrak
Fotoğraf: Zafer Kayrak


ÇERKEZ TAVUĞU:

4 kişi için malzemeler:
  • 300 gr kemiksiz tavuk eti
  • 3 diş sarımsak
  • 1 dilim bayat ekmek
  • ½ litre su
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 fincan sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 dal dereotu
Hazırlanışı:
  • Tavuk ½ litre su ile iyice haşlanır
  • Bayat ekmek tavuk suyu ile ıslatılır
  • Sarımsak iyice dövülerek yoğurt ve ceviz ile karıştırılır
  • Haşlanmış tavuk eti küçük küçük doğranır
  • Dereotu incecik kıyılır
  • Tüm malzemeler bir kaba alınarak karıştırılır, üzerine pul biber ve zeytinyağı gezdirilip servis edilir.

Hiç yorum yok: