KABAK EZMESİ:
Ege yöresi
Yaz – sonbahar dönemi
4 kişi için malzemeler:
- 2 adet kabak (200 gr) tercihen Girit kabağı
- 2 diş sarımsak
- 1 bardak süzme yoğurt
- 1 fincan dövülmüş ceviz
- 1 fincan natürel sızma zeytinyağı
- 3 dal dereotu
Hazırlanışı:
- Kabaklar temizlenip rendenin kalın tarafında
rendelenir.
- Kabaklar kısık ateşte, küçük bir tavanın suyunu
çekinceye kadar pişirilir.
- Suyu tamamen çektiğinde zeytinyağı ilave edilip 3
dakika sotelenir.
- Sarımsaklar dövülür, dereotu ince kıyılır.
- Tüm malzemeler bir kapta iyice karıştırılıp
servis edilir.
Derleyen: Zafer Kayrak
Fotoğraf: Zafer Kayrak
ÇERKEZ TAVUĞU:
4 kişi için malzemeler:
- 300 gr kemiksiz tavuk eti
- 3 diş sarımsak
- 1 dilim bayat ekmek
- ½ litre su
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 fincan sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 dal dereotu
Hazırlanışı:
- Tavuk ½ litre su ile iyice haşlanır
- Bayat ekmek tavuk suyu ile ıslatılır
- Sarımsak iyice dövülerek yoğurt ve ceviz ile
karıştırılır
- Haşlanmış tavuk eti küçük küçük doğranır
- Dereotu incecik kıyılır
- Tüm malzemeler bir kaba alınarak karıştırılır,
üzerine pul biber ve zeytinyağı gezdirilip servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder