PORTAKALLI KEREVİZ:
Ege – Akdeniz yöresi
Sonbahar – kış dönemi
4 kişi için malzemeler:
· 2 adet kereviz (200 gr)
· 1 adet orta boy patates (150 gr)
· 1adet orta boy havuç (100 gr)
· 1 çay bardağı natürel sızma zeytinyağı
· 2 adet portakal
· 1 limonun suyu
· 1 fincan ılık su
· 1 dolu çorba kaşığı un
· 1 tatlı kaşığı tuz
· 1 adet küp şeker
Hazırlanışı:
- Kerevizler, patates ve havuçların kabukları soyulur.
- Kerevizler kalın dilimler halinde enine, havuç ve patatesleri iri küpler şeklinde doğranır.
- Zeytinyağı geniş bir tencereye alınır, üzerine sırasıyla havuç, patates ve kerevizler birer dakika arayla zeytinyağında küp şeker ile sotelenir.
- Portakalların orta kısmından 4 adet enine dilimler çıkarılır.
- Limon suyu, portakal suyu, ılık su bir kaba alınarak üzerine tuz ve un eklenip karıştırılır.
- Karışım tavaya sebzelerin üzerine dökülüp kaynayınca tencerenin altı iyice kısılıp 20-25 dakika pişirilip soğumaya bırakılır.
- Portakal dilimleri servis tabağına dizilir üzerine önce kereviz dilimleri konulup havuç ve patates parçalarına onun üzerine yığılıp suyu da hepsinin üzerine gezdirilip servis edilir.
Derleyen: Zafer Kayrak
Fotoğraf: Zafer Kayrak
_______________________________
ZEYTİNYAĞLI ÇAM FISTIKLI ENGİNAR KALBİ SALATASI:
Özel
Her mevsim (enginar kalbi bizde sadece konserve olarak temin edilebildiği için)
4 kişi için malzemeler:
- 8 adet enginar kalbi
- 2 adet orta boy havuç
- 4 adet arpacık soğan
- 2 adet küp şeker
- 1 çorba kaşığı çam fıstığı
- 1 fincan natürel sızma zeytinyağı
- 1 adet küp şeker
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 dal fesleğen
- Tuz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder