ZEYTİNYAĞLI MEZELER

Bu sayfa da zeytinyağlı mezelerin tariflerini bulabilir, bulamadığınız mezelerin tarifinin yayınlanması için mail atabilirsiniz... İşte tarifler:


PORTAKALLI KEREVİZ:
Ege – Akdeniz yöresi
Sonbahar – kış dönemi
4 kişi için malzemeler:
·         2 adet kereviz (200 gr)
·         1 adet orta boy patates (150 gr)
·         1adet orta boy havuç (100 gr)
·         1 çay bardağı natürel sızma zeytinyağı
·         2 adet portakal
·         1 limonun suyu
·         1 fincan ılık su
·         1 dolu çorba kaşığı un
·         1 tatlı kaşığı tuz
·         1 adet küp şeker
Hazırlanışı:
  • Kerevizler, patates ve havuçların kabukları soyulur.
  • Kerevizler kalın dilimler halinde enine, havuç ve patatesleri iri küpler şeklinde doğranır.
  • Zeytinyağı geniş bir tencereye alınır, üzerine sırasıyla havuç, patates ve kerevizler birer dakika arayla zeytinyağında küp şeker ile sotelenir.
  • Portakalların orta kısmından 4 adet enine dilimler çıkarılır.
  • Limon suyu, portakal suyu, ılık su bir kaba alınarak üzerine tuz ve un eklenip karıştırılır.
  • Karışım tavaya sebzelerin üzerine dökülüp kaynayınca tencerenin altı iyice kısılıp 20-25 dakika pişirilip soğumaya bırakılır.
  • Portakal dilimleri servis tabağına dizilir üzerine önce kereviz dilimleri konulup havuç ve patates parçalarına onun üzerine yığılıp suyu da hepsinin üzerine gezdirilip servis edilir.

Derleyen: Zafer Kayrak
Fotoğraf: Zafer Kayrak
_______________________________

ZEYTİNYAĞLI ÇAM FISTIKLI ENGİNAR KALBİ SALATASI:

Özel

Her mevsim (enginar kalbi bizde sadece konserve olarak temin edilebildiği için)

4 kişi için malzemeler:


  • 8 adet enginar kalbi
  • 2 adet orta boy havuç
  • 4 adet arpacık soğan
  • 2 adet küp şeker
  • 1 çorba kaşığı çam fıstığı
  • 1 fincan natürel sızma zeytinyağı
  • 1 adet küp şeker
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 dal fesleğen
  • Tuz


Hiç yorum yok: