Ege yöresi
Yaz – sonbahar dönemi
4 kişi için malzemeler:
- 2 adet kabak (200 gr) tercihen Girit kabağı
- 2 diş sarımsak
- 1 bardak süzme yoğurt
- 1 fincan dövülmüş ceviz
- 1 fincan natürel sızma zeytinyağı
- 3 dal dereotu
Hazırlanışı:
- Kabaklar temizlenip rendenin kalın tarafında
rendelenir.
- Kabaklar kısık ateşte, küçük bir tavanın suyunu
çekinceye kadar pişirilir.
- Suyu tamamen çektiğinde zeytinyağı ilave edilip 3
dakika sotelenir.
- Sarımsaklar dövülür, dereotu ince kıyılır.
- Tüm malzemeler bir kapta iyice karıştırılıp
servis edilir.
Derleyen: Zafer Kayrak
Fotoğraf: Zafer Kayrak
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder