19 Aralık 2011 Pazartesi

KABAK EZMESİ


Ege yöresi
Yaz – sonbahar dönemi
4 kişi için malzemeler:
  • 2 adet kabak (200 gr) tercihen Girit kabağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 bardak süzme yoğurt
  • 1 fincan dövülmüş ceviz
  • 1 fincan natürel sızma zeytinyağı
  • 3 dal dereotu
Hazırlanışı:
  • Kabaklar temizlenip rendenin kalın tarafında rendelenir.
  • Kabaklar kısık ateşte, küçük bir tavanın suyunu çekinceye kadar pişirilir.
  • Suyu tamamen çektiğinde zeytinyağı ilave edilip 3 dakika sotelenir.
  • Sarımsaklar dövülür, dereotu ince kıyılır.
  • Tüm malzemeler bir kapta iyice karıştırılıp servis edilir.

Derleyen: Zafer Kayrak
Fotoğraf: Zafer Kayrak

Hiç yorum yok: