Özel
Her
mevsim (enginar kalbi bizde sadece konserve olarak temin edilebildiği için)
- 8 adet enginar kalbi
- 2 adet orta boy
havuç
- 4 adet arpacık soğan
- 1 adet küp şeker
- 1 çorba kaşığı çam
fıstığı
- 1 fincan natürel
sızma zeytinyağı
- 1 adet küp şeker
- 1 çay kaşığı pul
biber
- 2 dal fesleğen
- Tuz
Hazırlanışı:
- Soğanların kabukları
soyulup ortadan ikiye bölünür.
- Havuçların dışı
temizlenip yarım ay şeklinde 4mm kalınlığında doğranır.
- Soğanlar, havuçlar ve
çamfıstığı zeytinyağında şeker ile yumuşayıncaya kadar sotelenir.
- Üzerine enginar
kalpleri eklenip kısık ateşte 5-6 dakika daha sotelenir.
- Fesleğenlerin uç
kısımlarındaki 4 yaprak dekor için ayrılıp diğer yapraklar jülyen
doğranır.
- Ocaktan alınan
sebzelerin üzerine pul biber ve fesleğenler ilave edilip harmanlanır ve
servis tabağına alınır. Üzerine tüm fesleğen yaprakları konulup servis
edilir.
Derleyen: Zafer Kayrak
Fotoğraf: Zafer Kayrak
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder