15 Aralık 2011 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI ÇAM FISTIKLI ENGİNAR KALBİ SALATASI:


Özel
Her mevsim (enginar kalbi bizde sadece konserve olarak temin edilebildiği için)

4 kişi için malzemeler:
  • 8 adet enginar kalbi
  • 2 adet orta boy havuç
  • 4 adet arpacık soğan
  • 1 adet küp şeker
  • 1 çorba kaşığı çam fıstığı
  • 1 fincan natürel sızma zeytinyağı
  • 1 adet küp şeker
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 dal fesleğen
  • Tuz
Hazırlanışı:
  • Soğanların kabukları soyulup ortadan ikiye bölünür.
  • Havuçların dışı temizlenip yarım ay şeklinde 4mm kalınlığında doğranır.
  • Soğanlar, havuçlar ve çamfıstığı zeytinyağında şeker ile yumuşayıncaya kadar sotelenir.
  • Üzerine enginar kalpleri eklenip kısık ateşte 5-6 dakika daha sotelenir.
  • Fesleğenlerin uç kısımlarındaki 4 yaprak dekor için ayrılıp diğer yapraklar jülyen doğranır.
  • Ocaktan alınan sebzelerin üzerine pul biber ve fesleğenler ilave edilip harmanlanır ve servis tabağına alınır. Üzerine tüm fesleğen yaprakları konulup servis edilir.

Derleyen: Zafer Kayrak
Fotoğraf: Zafer Kayrak

Hiç yorum yok: