4 kişi için malzemeler:
- 300 gr kemiksiz tavuk eti
- 3 diş sarımsak
- 1 dilim bayat ekmek
- ½ litre su
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 fincan sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 dal dereotu
Hazırlanışı:
- Tavuk ½ litre su ile iyice haşlanır
- Bayat ekmek tavuk suyu ile ıslatılır
- Sarımsak iyice dövülerek yoğurt ve ceviz ile karıştırılır
- Haşlanmış tavuk eti küçük küçük doğranır
- Dereotu incecik kıyılır
- Tüm malzemeler bir kaba alınarak karıştırılır, üzerine pul biber ve zeytinyağı gezdirilip servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder