20 Aralık 2011 Salı

ÇERKEZ TAVUĞU


4 kişi için malzemeler:
  • 300 gr kemiksiz tavuk eti
  • 3 diş sarımsak
  • 1 dilim bayat ekmek
  • ½ litre su
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 fincan sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 dal dereotu
Hazırlanışı:
  • Tavuk ½ litre su ile iyice haşlanır
  • Bayat ekmek tavuk suyu ile ıslatılır
  • Sarımsak iyice dövülerek yoğurt ve ceviz ile karıştırılır
  • Haşlanmış tavuk eti küçük küçük doğranır
  • Dereotu incecik kıyılır
  • Tüm malzemeler bir kaba alınarak karıştırılır, üzerine pul biber ve zeytinyağı gezdirilip servis edilir.

Hiç yorum yok: