26 Aralık 2011 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI MANTAR SALATASI

Özel 
Her mevsim
4 kişi için malzemeler:
  • 400 gr kültür mantarı
  • 1 lt su
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • ½ demet dereotu
  • 1 fincan sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 limon 
Hazırlanışı:
  • Mantarlar temizlenip sapları kesilir.
  • 1lt su içine 1 limon sıkılıp kabukları ile suya atılır.
  • Mantarlar limonlu suda yarım saat bekletilir. 
  • Tuz ve soya sosu ilave edilen karışım tencereye alınıp kaynatılır.
  • Haşlanan mantarlar iyice süzülüp zeytinyağı ve ince kıyılmış dereotu ile karıştırılıp servis edilir.

Deleyen: Zafer Kayrak
Fotoğraf: A. Zengin 

Hiç yorum yok: